Iskolapszichológus ajánlása

2020. 03. 24.    Szerkesztőség   

 

Szülőknek, gyerekeknek

 

"csak" egy mese

 

Internet tudatosan - Online is biztonságban

 

Online pszichológiai tanácsadás

 

 

Gyógytestnevelés

 

Gyógytestnevelő ajánlása

 

 

 

Pangea

 

 

A Pangea nemzetközi matematika verseny első fordulóján iskolánkat 72 tanuló képviselte. Az évfolyamonként országosan 2000-3000 induló közül, iskolánk tanulói az első 125 helyezett között végeztek. 


Első helyezést értek el és ezzel bejutottak a második fordulóba:

Kiss Márk Bence 4. c 

Törő László 3.b 

Vöő Bátor Ignác 3.a  osztályos diákok.

 

 

Gratulálunk a tehetséges matematikus diákjainknak és felkészítő tanítóiknak!

 

 

 

Már a 2. hét is megkezdődött a HAJÓSINNOVERZUMBAN

 

Kedves Diákok!

 

Gratulálok az első héten nyújtott teljesítményetekhez. Várakozáson felüli volt az új tanítási-tanulási rendhez való alkalmazkodásotok. Továbbra is legyetek az otthontanulásban fegyelmezettek, aktívak és ne felejtsetek el minden nap egy órát mozgással, sportolással tölteni. Osztályfőnökeitek várják visszajelzéseiteket, javaslataitokat, amelyek még eredményesebbé tehetik önálló tanulásotokat.

 

Kedves Szülők!

 

Az új tanítási rend bevezetése során nyújtott támogató, hozzáállásukat hálásan köszönöm. Továbbra is kérem türelmüket, amíg az új rendszerhez alkalmazható szabályainkat egységessé tesszük. Minden nap 9 óráig a kréta felületre felkerül az adott napra szóló tanulni való. A fő tantárgyak esetében lehetnek megjelölt időpontok a tanulói produktumok visszaküldésére, célja elsősorban a rendszeresség kialakítása, amely nagyon fontos a gyerekek életében. A készség tantárgyak tananyaga ajánlás, szeretnénk, ha a bezártságban kikapcsolódásra is kapnának lehetőséget a gyerekek. Kérem, hogy továbbra is tartsanak folyamatos kapcsolatot az osztályfőnökökkel, mert sok információ rajtuk keresztül érhető el. Köszönöm eddigi együttműködésüket, konstruktív visszajelzéseiket és támogató felajánlásaikat.

 

Hajósinnoverzum, 2020. március 24.

 

Júlia néni

 

 

teljes hír »

Tájékoztató

2020. 03. 14.    Szerkesztőség   

 

Kedves Diákok!

 

Üdvözöllek benneteket a HAJÓSINNOVERZUM zsibongójában, amit Plutzer Anna tanárnő készített számotokra:

 

https://innohajos.wixsite.com/suliverzum

 

 

 

Kedves Szülők!

 

Jószívvel ajánl Szőnyi Anikó iskolapszichológus néhány tanácsot Önöknek ahhoz, hogy gyermekeiket eredményesen tudják támogatni az új helyzetben:

 

https://drive.google.com/open?id=1K320T1ILKAHS5Oh7tJa44p26F--y_6MY

 

 

 

Hajósinnoverzum, 2020. március 18.

 

Szeretettel:

 

Júlia néni

 

 

Hajósinnoverzum

 

Mindenkit szeretettel köszöntök iskolánk 1. tantermen kívüli tanítási napján az HAJÓSINNOVERZUMBAN.

 

Kedves Diákok!

 

Arra kérlek titeket, hogy mutassátok meg, milyen fantasztikus képességekkel rendelkeztek, milyen fegyelemmel tudtok önállóan is tanulni. Az első hét a próba ideje. Minden hajósos diák készítsen napi rendet magának, amelyben minimum kétszer 2 órát a tanulással 1 órát a mozgással, sportolással tölt.  Ezen a héten a legfontosabb, hogy türelemmel álljatok az otthontanuláshoz. Biztosan változni fog még sok minden, amit mindannyiunknak még tanulni kell. Én bízom bennetek, hogy felelősen álltok közös ügyünk mellett és nem csak az lesz az eredménye, hogy elmúlik a veszély, hanem az is, hogy újabb képességekkel és élményekkel gazdagodunk.

 

Kedves Szülők!

 

Hihetetlen erőt és támogatást nyújtottak az eltelt hétvégén az új tanítási rend bevezetésének előkészítésében. Az osztályfőnökökkel, pedagógusokkal együtt én is hálásan köszönöm felajánlásaikat. Az első héten még az előkészítés zajlik, türelmüket kérjük. Szeretném, ha segítenék a gyerekek napirendjének kialakítását, ellenőrzését. Kollégáim igyekeznek a tankönyvek, munkafüzetek anyagait felhasználni és mellé segédanyagokat ajánlani. Ezt különböző felületeken küldik a gyerekeknek, de jelenleg a Krétában összefoglalva minden órarend szerinti tantárgynál a házi feladatoknál is megtalálják. Kérem, hogy tartsanak folyamatos kapcsolatot az osztályfőnökökkel, mert sok információ rajtuk keresztül érhető el. Ezt a kihívást, ami előtt most állunk csak együtt tudjuk megoldani. Sikere a gyermekeink sikerét fogja jelenteni.

 

Hajósinnoverzum, 2020. március 16.

 

Júlia néni

 

 

 

 

 

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

 

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) határozata értelmében 2020. március 16-tól tantermen kívüli, digitális munkarend, azaz távoktatási munkarend lesz érvényben. Ennek értelmében a tanulók nem jöhetnek iskolába.

 

Diákjaink az első héten a KRÉTA felületen kapják meg naponként az órarendnek megfelelő tanulnivalót.

 

Tudatosuljon mindenkiben, hogy nem tanítási szünet, hanem egy újfajta tanrend lép érvénybe, melynek sikeres működéséért - pedagógusok, tanulók és szülők - közösen vagyunk a felelősek!

 

Folyamatosan tájékoztatni fogom Önöket/Titeket, amint hivatalos információk érkeznek.

 

2020. március 14.

 

Zmák Julianna Borbála

intézményvezető

teljes hír »

Tájékoztatás

2020. 03. 11.    Szerkesztőség   

 

 

Adó 1%

 

A Hajós Alfréd Általános Iskola Alapítvány köszöni adója 1%-át.

 

 Adószám: 18715792-1-13

 

 

Hit- és erkölcstan tájékoztató

 

Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy a következő tanévi beiskolázás keretében a hit- és erkölcstan oktatás előkészítése elkezdődött.

Gödöllő város általános iskolái közösen biztosítanak lehetőséget az együttműködésről nyilatkozó egyházaknak, hogy képviselőik útján az érintett szülőket tájékoztatni tudják az egyházközségük által tartandó hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatos tudnivalókról.

 

A tájékoztató szülői értekezlet időpontja:

2020. március 16. hétfő 17:00 óra  

Elmarad, későbbi időpontban kerül megrendezésre!

Helyszín: A Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola

2100 Gödöllő Munkácsy Mihály utca 1.

teljes hír »

Judo

2020. 03. 02.    Szerkesztőség   

 

 

2020. március 7-én szombaton Szolnokon rendezték a judo diàkolimpiàt, ahol iskolánk 7. a osztályos tanulója Makádi Liliána egy vesztes és hàrom győztes meccs utàn bronzérmet szerzett.

Gratulálunk!

 

 

 

Atlétika

 

Szabó Levente 6.A osztályos tanuló, 2020.03.07-én a Szombathelyen rendezett téli dobó országos versenyen gerelyhajításban 38,66 m eredményével országos bajnok lett.

2020.03.08-án Budapesten rendezett összetett országos versenyen (60m gát: 10,13 s; súlylökés: 8.1 m (pb); magasugrás: 1,42 m (pb); távolugrás: 4,38 m) 5. helyezést ért el a GEAC színeiben.

 

Gratulálunk!

Judo

 

Tóth Ármin 8.a osztályos tanulónk a 2020. március 7-én
Szolnokon megrendezett Serdülő Országos Diákolimpia Döntőjében  45 kg-os kategóriában bronz érmet szerzett.
 

Gratulálunk!

teljes hír »