„Digitális Szuperhős videópályázat” a tavaszi karantén alatt

2020. 11. 09.    Szerkesztőség   

 

A Da Vinci TV csatorna médiaszolgáltatója és Magyar Telekom Nyrt. közösen meghirdettet országos alkotói pályázatot hirdetett 2020. április 7. – szeptember 18-a között a 7-13 éves tanulók részére. A pályázatban olyan alkotásokat vártak, amelyek olyan történetet kell bemutassanak, amelyben bizonyítják, hogy digitális szuperképességüket egy jó cél érdekében használják: ezzel a képességükkel segítenek vagy örömet okoznak családjuknak, közösségüknek, tágabb környezetüknek.

 

Ferencz Csaba 4. c. osztályos tanuló a korcsoportjában I. helyezést ért el.

 

Egy olyan fehér botot készített újrahasznosított anyagokból, amely a gyengén látókat és a vakokat segíti az önálló közlekedésben. Ehhez segítségül hívta az Arduino mikrokontrollert, ultrahang szenzort, Piezzo csipogót és az mBlock programozási nyelvet. Ezek összegyúrásával a SZEMBOT született meg. A robot a következő képpen működik: az ultrahang szenzorok mérik a BOT útjában lévő akadályok távolságát. Ha az akadály távolsága kisebb, mint harminc centiméter, a csipogók sípoló hanggal jelzik ezt.

 

https://www.facebook.com/groups/DaVinciTanar/permalink/698754217686809/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÁJÉKOZTATÁS

 

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket arról, hogy iskolánk 8.a osztályában 2020. november 13-20. között digitális munkarendet rendeltek el, egy diákunk Covid fertőzöttségének gyanúja miatt.

 

A többi osztályban zavartalanul folyik a tanítás. A felső tagozatos tanulóktól tanórákon is kérjük a maszkviselést, amennyiben az előírt távolság nem tartható.

 

Ismételten kérem Önöket, hogy csak egészségesen engedjék a gyerekeket iskolába, és kontaktként való érintettség esetén is tartsák otthon őket.

 

Kérem, hogy figyeljenek minden eddig kicsinek tartott tünetre, mert a gyerekek lehetnek csak hordozók is, és gondolnunk kell a felnőttek védelmére is.

 

Mindannyian szeretnénk gyermekeinket biztonságban tudni, ezért fontos, hogy eredményesen működjünk most is együtt.

 

 

Zmák Julianna Borbála

Intézményvezető

 

 

 

 

 

Motorsport

 

Turányi Norbert 4.a osztályos tanulónk a Nemzeti Motoros Endurosport Bajnokságban kiváló eredményeket ért el. 2020.10.10-én Pécsen, 2020.10.24-én Piliscséven mérettették meg magukat a versenyzők, Norbi mindkét helyszínen 3. helyezést ért el.

 

Gratulálunk!

teljes hír »

Őszi szünet

2020. 10. 19.    Szerkesztőség   

 

 

 

 

 

 

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

 

 

A 2020. márciusában a karantén miatt elmaradt Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny szeptember 10-én került lebonyolításra. Bíró Soma 3.c osztályos tanulónk 1. helyezést ért el a megyében 668 tanulóból, országosan 4614 tanulóból pedig a 9. kiemelkedő helyet szerezte meg. Ebből az osztályból Bohus Bálint is remekelt: megyei 6., országos 45. helyen végzett.

Felkészítő tanítójuk: Szántó Ágnes

 

 

 

Gratulálunk!

 

 

 

Urban Verbunk siker

 

2020. október 4-én rendezték meg Székesfehérváron a „Mezőföld Virágai” szólótánc versenyt, melyen az ország több pontjáról érkező fiatalok mérték össze tudásukat.

Sárvári Panna 7.c osztályos tanulónk mindamellett hogy megkapta az elérhető legmagasabb díjat, a „Mezőföld Virága” címet, különdíjban is részesült. 

 

 

 

Gratulálunk!

teljes hír »

Ritmikus gimnasztika

2020. 10. 09.    Szerkesztőség   

 


 

Barbieri Glóra 8.a osztályos tanulónk a 2010.09.27-én, Törökbálinton megrendezett Ritmikus gimnasztika országos bajnokság döntőjében választott szerrel (labdagyakorlatával)  II. osztály junior I. korosztályban  a 8. helyen végzett.

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

Pályaválasztás

 

Felvételi eljárás

 

 

Tánc

 

 

 

 

Barta Balázs 8.a osztályos tanulónk és táncpartnere a szeptember 19-én megtartott országos versenyen 5. helyezést, az október 4-én rendezett területi versenyen pedig 3. helyezést ért el.

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

teljes hír »

Október 6.

2020. 09. 29.    Szerkesztőség   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tájékoztatás

 

Kedves Szülők!

 

A kormány a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX.18) Korm. rendeletében újabb óvintézkedésről döntött:

2020.október 1-jétől az intézmény területére:

– az ott foglalkoztatott személyen

– az ott szükséges karbantartást illetve javítást végző személyen

– tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulón

kívül más személy nem léphet be.

Az iskola épületébe érkezéskor, a belépőnek kötelező a testhőmérséklet mérés és abban az esetben léphet be, ha a testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket.

Kiskorú tanuló esetében, akinek a testhőmérséklete meghaladja az országos tisztifőorvos által meghatározott értéket, a többi tanulótól elkülönítjük, erről a szülőt, vagy törvényes képviselőt haladéktalanul értesítjük.

A testhőmérséklet mérése érintésmentes hőmérővel történik, a bejárati ajtóknál kialakított mérőpontokon.

Továbbra is kötelező belépéskor a kézmosás, kézfertőtlenítés, távolságtartás.

Kérjük a szülőket, gondoskodjanak arról, hogy gyermekük időben érkezzen az iskolába, hogy ezzel is elkerüljük a csoportosulást.

A helyes maszkviselés az intézmény területén, ahol a távolságok és az osztályok elkülönítése nem tartható be (folyosó, mosdó, zsibongó), a tanulóknak, intézményi dolgozóknak kötelező.

Kérjük a szülőket, hogy továbbra is gondoskodjanak gyermekük részére a megfelelő maszkról, váltómaszkról.

A tanulók betegség és előre nem jelzett bármilyen távollét után az iskolába kizárólag orvosi igazolással jöhetnek vissza.

Hivatalos ügyintézés elektronikus úton történik.

A tanév elején elfogadott járványügyi intézkedési terv érvényben van.

Köszönöm eddigi támogatásukat és együttműködésüket.

Kérem, továbbra is segítsék munkánkat, vigyázzunk magunkra, egymásra.

Gödöllő, 2020. szeptember 29.

                                                                                                      Zmák Julianna Borbála

                                                                                                            intézményvezető

 

 

Sziklamászás (via-ferrata)

 

 


Tatabányán jártunk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

teljes hír »