Könyvtári Hírek

2020. 12. 02.    Szerkesztőség   

 

Kedves Gyerekek!

 

Új könyvek érkeztek az iskolai könyvtárba!

Várlak benneteket szeretettel,

 

Mónika néni


 

 

 

 

 

 

ITT JÁRT A MIKULÁS!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÁJÉKOZTATÁS

 

 

Tájékoztatom Önöket, hogy 2020.december 12-én, szombaton, a munkanap ellenére tanítás nélküli nap lesz. Kérem, ügyeleti igényüket jelezzék az osztályfőnököknek legkésőbb december 9-én (szerda) 12 óráig.

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon, december 18-án pénteken csak 12 óráig lesz tanítás. Erre a délutánra is jelezhetik már most az ügyeleti igényt.

 

Arról is szeretném Önöket tájékoztatni, hogy a 26 osztályunkból a 4.c osztály került karanténba. Jelenleg az összes többi osztályban zavartalanul folyik a tanítás.

 

Köszönöm, hogy betartják járványügyi szabályainkat, az adventi időszakban is fokozottan vigyázzanak egymásra és magukra.

 

Zmák Julianna Borbála

intézményvezető

 

teljes hír »

Rajzpályázat siker

2020. 11. 19.    Szerkesztőség   

 

 

Idei évben is megrendezésre került a Bonduelle rajzpályázata, amelynek idei témája a „kukorica útja” volt. A versenyzők azt a feladatot kapták, hogy jelenítsék meg milyen úton jut el a kukorica a földekről egészen a konzervdobozokig. Iskolánk 2.b osztálya lelkesen nekilátott a feladatnak, az osztály apraja-nagyja részt vett a mű elkészítésében, igazi csapatmunka zajlott, melynek eredményeként Budapest régiójának 1. helyezését érték el.

 

Online díjkiosztó

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

TÁJÉKOZTATÁS

 

Sajnálattal tájékoztatom Önöket arról, hogy ezen a héten a 4.b, 6.a, 7.a osztályokban digitális tanrend elrendelésére volt szükség. A többi 23 osztályban zavartalanul folyik a tanítás.

Továbbra is kérem, hogy a helyes maszkviselés, a kézfertőtlenítés és egyéb járványügyi viselkedési normák fontosságára hívják fel gyermekük figyelmét.

 

Zmák Julianna Borbála

Intézményvezető

 

 

 

 

A bolygó a mi otthonunk!

 

 

Iskolánkban néhány osztály részére októberben - kapcsolódva az országos  Fenntarthatósági Témahéthez - megrendezésre került a Föld 21 - Bolygóbarát Életmód Oktatási program, mely keretein belül tanulóink rendhagyó környezetórán vehettek részt. A projekt Gödöllő Város Önkormányzatának nyertes KEHOP-1.2.1-18-2018-00070 azonosító számú pályázatának keretein belül valósulhatott meg.

 

Drámapedagógus vezetésével tanulóink interaktív előadásokon és játékos foglalkozásokon bővíthették tudásukat a tudatos- és környezetbarát életmód lehetőségeiről.

 

Az előadást követő egy hetes ökotudatos szemléletmódot népszerűsítő kiállításon roll-up tablók kínáltak lehetőséget az ismeretek további elmélyítésére, valamint lehetővé tették, hogy az oktatási program üzenete az iskola minden diákjához és pedagógusához eljusson. 

 

Az oktatási program végén a résztvevők osztály- és egyéni ajándékokkal lettek gazdagabbak. 

 

A bolygó a mi otthonunk! - Vigyázzunk rá!

 

 

 

teljes hír »

„Digitális Szuperhős videópályázat” a tavaszi karantén alatt

2020. 11. 09.    Szerkesztőség   

 

A Da Vinci TV csatorna médiaszolgáltatója és Magyar Telekom Nyrt. közösen meghirdettet országos alkotói pályázatot hirdetett 2020. április 7. – szeptember 18-a között a 7-13 éves tanulók részére. A pályázatban olyan alkotásokat vártak, amelyek olyan történetet kell bemutassanak, amelyben bizonyítják, hogy digitális szuperképességüket egy jó cél érdekében használják: ezzel a képességükkel segítenek vagy örömet okoznak családjuknak, közösségüknek, tágabb környezetüknek.

 

Ferencz Csaba 4. c. osztályos tanuló a korcsoportjában I. helyezést ért el.

 

Egy olyan fehér botot készített újrahasznosított anyagokból, amely a gyengén látókat és a vakokat segíti az önálló közlekedésben. Ehhez segítségül hívta az Arduino mikrokontrollert, ultrahang szenzort, Piezzo csipogót és az mBlock programozási nyelvet. Ezek összegyúrásával a SZEMBOT született meg. A robot a következő képpen működik: az ultrahang szenzorok mérik a BOT útjában lévő akadályok távolságát. Ha az akadály távolsága kisebb, mint harminc centiméter, a csipogók sípoló hanggal jelzik ezt.

 

https://www.facebook.com/groups/DaVinciTanar/permalink/698754217686809/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÁJÉKOZTATÁS

 

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket arról, hogy iskolánk 8.a osztályában 2020. november 13-20. között digitális munkarendet rendeltek el, egy diákunk Covid fertőzöttségének gyanúja miatt.

 

A többi osztályban zavartalanul folyik a tanítás. A felső tagozatos tanulóktól tanórákon is kérjük a maszkviselést, amennyiben az előírt távolság nem tartható.

 

Ismételten kérem Önöket, hogy csak egészségesen engedjék a gyerekeket iskolába, és kontaktként való érintettség esetén is tartsák otthon őket.

 

Kérem, hogy figyeljenek minden eddig kicsinek tartott tünetre, mert a gyerekek lehetnek csak hordozók is, és gondolnunk kell a felnőttek védelmére is.

 

Mindannyian szeretnénk gyermekeinket biztonságban tudni, ezért fontos, hogy eredményesen működjünk most is együtt.

 

 

Zmák Julianna Borbála

Intézményvezető

 

 

 

 

 

Motorsport

 

Turányi Norbert 4.a osztályos tanulónk a Nemzeti Motoros Endurosport Bajnokságban kiváló eredményeket ért el. 2020.10.10-én Pécsen, 2020.10.24-én Piliscséven mérettették meg magukat a versenyzők, Norbi mindkét helyszínen 3. helyezést ért el.

 

Gratulálunk!

teljes hír »

Őszi szünet

2020. 10. 19.    Szerkesztőség   

 

 

 

 

 

 

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

 

 

A 2020. márciusában a karantén miatt elmaradt Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny szeptember 10-én került lebonyolításra. Bíró Soma 3.c osztályos tanulónk 1. helyezést ért el a megyében 668 tanulóból, országosan 4614 tanulóból pedig a 9. kiemelkedő helyet szerezte meg. Ebből az osztályból Bohus Bálint is remekelt: megyei 6., országos 45. helyen végzett.

Felkészítő tanítójuk: Szántó Ágnes

 

 

 

Gratulálunk!

 

 

 

Urban Verbunk siker

 

2020. október 4-én rendezték meg Székesfehérváron a „Mezőföld Virágai” szólótánc versenyt, melyen az ország több pontjáról érkező fiatalok mérték össze tudásukat.

Sárvári Panna 7.c osztályos tanulónk mindamellett hogy megkapta az elérhető legmagasabb díjat, a „Mezőföld Virága” címet, különdíjban is részesült. 

 

 

 

Gratulálunk!

teljes hír »