A Hajósinnoverzum utolsó két hete

2020. 05. 06.    Szerkesztőség   

 

Kedves Szülők!

 

Köszönöm, hogy nem adták fel, még a nehéz helyzetekben sem és támogatták, bíztatták gyermekeiket. Mindannyian elfáradtunk és nagyon várjuk a nyári szünetet. Szeretném tájékoztatni Önöket a személyes találkozást nem igénylő tanévzárásunkról:

 

június 15-ig már csak ajánlott feladatokat kapnak a gyerekek

az év végi osztályzatok és értékelések megállapításánál a szeptember óta szerzett jegyek és tanulói tevékenységek kerülnek beszámításra

a tanévzáró ünnepség elmarad, a bizonyítványok átvételének lehetőségeiről és a tankönyvek leadásának módjáról az osztályfőnökök adnak majd részletes tájékoztatást

  a ballagási ünnepséget terveink szerint augusztus 29-én fogjuk megtartani

 

A szülői igények alapján júniusban és augusztus utolsó hetében iskolai ügyeletet tartunk, a köztesidőben az önkormányzat napközis tábora biztosít felügyeletet a városban.

A tanév lezárása során is szeretnénk a személyes találkozásokat a lehető legminimálisabbra csökkenteni. Kérem, Önök is tartsák ezt szem előtt, hogy mindenki megőrizhesse az egészségét. Köszönöm Önöknek, hogy nem csak gyermekeiknek, de nekünk, pedagógusoknak is erőt adtak ahhoz, hogy 57 tanítási napon keresztül működtessük a Hajósinnoverzumot.

 

Kedves Gyerekek! 

 

Mint tudjátok, csupán két hét van hátra a tanévből és kezdődhet a vakáció. Az otthontanuláshoz már csak ajánlott feladatokat kaptok és az utolsó héten tanítás nélküli napok lesznek. Fogadjátok gyereknapi ajándékként, és érezzétek a jól végzett munka örömét!

 

Júlia néni

 

 

 

 

 

 

Ügyelet

 

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy ügyeleti igényüket 3 munkanappal korábban jelezzék e-mailben az osztályfőnöknél vagy a godolloi.hajos@gmail.com címen vagy munkaidőben a 06 30 7839120 telefonszámon.
Köszönjük

 

 

 

Hajósinnoverzum 30

 

 

Szeretettel köszöntök mindenkit a Hajósinnoverzum 30. tanítási napján.  

 

Kedves Szülők! 

 

Nagyon tartalmas volt ez a 30 nap. Egyaránt volt újdonság szülők, gyerekek, pedagógusok számára a tantermen kívüli iskola. Örömteli pillanatokat jelentett egy-egy mélypontról kilábalni, egymást segíteni, gyermekeink képességeiben gyönyörködni. Mindenki sokat tett azért, hogy működőképes legyen az otthontanulás. Köszönöm. A visszajelzéseik alapján több korrekciót is végrehajtottunk: az első négy hétben „csak ötös kapható” programot indítottunk, a készségtárgyak csak ajánlásokat tartalmaznak, mentori hálózatot alakítottunk ki az inaktív tanulók megsegítésére, a honlapunkon az iskolapszichológus, a gyógytestnevelő, a könyvtáros ajánlásait is megtalálják, és ugyanitt elérhetik a YouTube csatornánkat, nem sokára a Suliverzumot is. A Glaxo cég felajánlásának köszönhetően 18 tanulónak tudtunk laptopot biztosítani az otthon tanuláshoz. Erre még lenne igény, amennyiben van lehetőségük kérem, segítsenek. És lenne még igény továbbra is arra, hogy támogassák gyermekeiket, ne engedjenek a napirenden, mindennap legyen egy óra mozgás, sportolás. Nagyon fontos, hogy a gyerekek tartsák a kapcsolatot a pedagógusokkal, mert aki érdemben nem jelentkezik, az év végi osztályzatát veszélyeztetheti. Jelezzenek az osztályfőnöknek, ha az otthontanulást valami akadályozza! Nagyon köszönöm szívhez szóló, biztató leveleiket, szükségünk van rá, ahogyan Önökre is a folytatáshoz.

 

Kedves Diákok! 

 

Szeretettel köszöntelek benneteket a Hajósinnoverzum 30. tanítási napján. Fantasztikus, élményekkel volt tele számomra ez a 30 nap. Bízom abban, hogy számotokra is. Olyan dologban kellett helytállnotok, amely különleges képességeiteket is mozgósította. Nagyszerű, amit csináltok és bízom abban, hogy eredményes is lesz. Szerezzetek továbbra is minden tantárgyból dicséretet! Még nincs itt a lazítás ideje, kövessétek tanítóitok, tanáraitok útmutatásait és jelezzetek, ha valamiben elakadtok! Minden nap van testnevelés óra, aktívan vegyetek részt az órán, és az egészséges életmódról se feledkezzetek meg! Nagyon szeretnénk már találkozni veletek, ezért nagyon vigyázzatok az egészségetekre is!

 

Hajósinnoverzum, 2020. május 6.

 

Júlia néni

 

 

 

teljes hír »

Általános iskolai beiratkozás személyesen

2020. 04. 08.    Szerkesztőség   

 

A személyes megjelenéssel történő beiratkozáshoz szükséges időpontot

 

egyeztetni a +3630 783-9120 telefonszámon.

 

 

Megnyílt a Hajósinnoverzum könyvtára

 

 

Ingyenesen letölthető e-könyvek

 

 

Szülői tájékoztatás  a digitális oktatási rendben megvalósuló adatkezelés szabályairól

 

Adatkezelési tájékoztatóÚTMUTATÓ digitális oktatás tanulók, szülők

teljes hír »

Tavaszi szünet a HAJÓSINNOVERZUM-ban

2020. 03. 30.    Szerkesztőség   


„ Iskola nélkül vakáció sem lenne! ”-olvashatjuk iskolánk digitális közösségi terébe belépve.

 

Az utóbbi időszak eseményei átértelmezik Janne Teller sorait. Másként gondolunk három hete az iskolára, másként a kicsöngetésre, másként a tavaszi szünetre. Talán még sosem vágytuk ennyire a pihenést.  Mindannyian elfáradtunk: gyerekek, szülők, pedagógusok egyaránt. Mialatt a világ eszeveszett küzdelmet folytat a vírussal, mi összefogtunk, és egymást segítve tettük a dolgunkat. Egy feje tetejére állt világban a legtöbbet tettük, amit csak tehettünk. Közben mindannyian sokat tanultunk. Tanultuk türelmet, kitartást, alkalmazkodást, összefogást, megtanultuk értékelni a korábban oly természetes dolgokat.

 

Elismerés jár a gyerekeknek, akik az új munkarendben is helyt álltak, az édesanyáknak, akik meg tudták őrizni a család békéjét, és az édesapáknak, akik erőt adtak ehhez, a pedagógusoknak, akik rendszert biztosítottak ahhoz, hogy ne essen szét teljesen a világ.

 

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!

 

Békés, áldott húsvétot, jó pihenést, szép tavaszi napsütést kívánunk mindenkinek.

 

Nem marad el a szeretet.
Nem marad el napsütés.
Nem marad el a tavasz.
Nem marad el a kacagás.
Nem marad el a remény.
Nem marad el a hit.
És nem marad el a megváltás sem.

 

 
 
 
 
 
 
 
Általános iskolai beiratkozás
 
 

 

TÁJÉKOZTATÓ A BEIRATKOZÁSRÓL LEENDŐ ELSŐS SZÜLŐK

SZÁMÁRA

 

 

Hajósinnoverzum 3. hét

 

Kedves Diákok! 

 

 

Szeretettel köszöntelek benneteket a Hajósinnoverzum 3. hetén és örömmel tölt el, hogy megtapasztalhatom, milyen ügyesen alkalmazkodtatok ehhez az új rendszerhez. A tanítóitok, tanáraitok dicsérnek benneteket. Nagyon hiányzik nekünk is a veletek való személyes találkozás. A honlapunkról elérhető a Youtube csatornánkon megnézhettek néhány felvételt a diákéletünkből és küldhettek is Anna néninek az alábbi címre feltölthető anyagokat, akár a mostani otthontanulásotokról, élményeitekről is:   innohajos@gmail.com

 

Kedves Szülők! 

 

Szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy a jövő héten megkezdődik a hajósos gyerekek számára a tavaszi szünet. Pénteken kapnak a szünet előtt utoljára, és Húsvét után szerdán a szünet végeztével először tanulnivalót. A szünetben a pedagógusok továbbképzésen vesznek részt, amelyen szeretnénk a kialakított otthontanulási rendszerünket megerősíteni, vagy szükség esetén tovább fejleszteni. Szeretném kérni, osszák meg tapasztalataikat az osztályfőnökökkel az eltelt 3 hetes otthontanulásról, amennyiben eddig ezt nem tették meg. Nagy segítséget jelentenek azok a visszajelzések, amelyeket eddig is eljuttattak a pedagógusokhoz, és bátorítom Önöket arra is, hogy kérjenek segítséget, ha szükségük van rá. Köszönöm, hogy elfogadták, mi sem vagyunk tökéletesek, és a gyerekeink érdekében össze kell fognunk, a lehető legjobban működtetni a Hajósinnoverzumunkat.

 

Hajósinnoverzum, 2020. március 30.

 

Júlia néni


teljes hír »

Iskolapszichológus ajánlása

2020. 03. 24.    Szerkesztőség   

 

Szülőknek, gyerekeknek

 

"csak" egy mese

 

Internet tudatosan - Online is biztonságban

 

Online pszichológiai tanácsadás

 

 

Gyógytestnevelés

 

Gyógytestnevelő ajánlása

 

 

 

Pangea

 

 

A Pangea nemzetközi matematika verseny első fordulóján iskolánkat 72 tanuló képviselte. Az évfolyamonként országosan 2000-3000 induló közül, iskolánk tanulói az első 125 helyezett között végeztek. 


Első helyezést értek el és ezzel bejutottak a második fordulóba:

Kiss Márk Bence 4. c 

Törő László 3.b 

Vöő Bátor Ignác 3.a  osztályos diákok.

 

 

Gratulálunk a tehetséges matematikus diákjainknak és felkészítő tanítóiknak!

 

 

 

Már a 2. hét is megkezdődött a HAJÓSINNOVERZUMBAN

 

Kedves Diákok!

 

Gratulálok az első héten nyújtott teljesítményetekhez. Várakozáson felüli volt az új tanítási-tanulási rendhez való alkalmazkodásotok. Továbbra is legyetek az otthontanulásban fegyelmezettek, aktívak és ne felejtsetek el minden nap egy órát mozgással, sportolással tölteni. Osztályfőnökeitek várják visszajelzéseiteket, javaslataitokat, amelyek még eredményesebbé tehetik önálló tanulásotokat.

 

Kedves Szülők!

 

Az új tanítási rend bevezetése során nyújtott támogató, hozzáállásukat hálásan köszönöm. Továbbra is kérem türelmüket, amíg az új rendszerhez alkalmazható szabályainkat egységessé tesszük. Minden nap 9 óráig a kréta felületre felkerül az adott napra szóló tanulni való. A fő tantárgyak esetében lehetnek megjelölt időpontok a tanulói produktumok visszaküldésére, célja elsősorban a rendszeresség kialakítása, amely nagyon fontos a gyerekek életében. A készség tantárgyak tananyaga ajánlás, szeretnénk, ha a bezártságban kikapcsolódásra is kapnának lehetőséget a gyerekek. Kérem, hogy továbbra is tartsanak folyamatos kapcsolatot az osztályfőnökökkel, mert sok információ rajtuk keresztül érhető el. Köszönöm eddigi együttműködésüket, konstruktív visszajelzéseiket és támogató felajánlásaikat.

 

Hajósinnoverzum, 2020. március 24.

 

Júlia néni

 

 

teljes hír »