Jó szavak boltja

2018. 11. 10.    Szerkesztőség   

 

 

 

 

 

Egy kastély titkos élete

Iskolánk 6.a osztályos tanulója Patruna Sophie is tagja volt annak a diák csapatnak, akik nyár elején kezdték meg a munkát a kastély dolgozóinak szakmai irányításával. Feladatuk az volt, hogy felkutassák ennek a 40 évnek (1950-1990) a még fellelhető emlékeit és a korosztályuk számára is befogadható kiállítást rendeznek belőle a Gödöllői Királyi Kastélyban. Ebben az időszakban az épületben egymás mellett kapott helyet szovjet laktanya, idősek otthona és magyar honvédségi lakássor.

 

 

 

 

 

Rock and Roll


2018. október 20-án, Dunaszerdahelyen megrendezett Nemzetközi Akrobatikus Rock and Roll Serdülő versenyen iskolánk 6.a osztályos tanulója Barta Balázs párjával 7. helyezést ért el.

 

 

Gratulálunk!

 

teljes hír »

Novemberi programok

2018. 11. 05.    Szerkesztőség   

5. hétfő                     Őszi szünet utáni első tanítási nap
6. kedd                     SZMK értekezlet 1730
7. szerda                  Szülői értekezletek 1. évfolyam
8. csütörtök               Szülői értekezletek 2. évfolyam
10. szombat              Munkanap (B hét péntek)
                                  Kerékpáros szemléletformálási előadás
12. hétfő                    Szülői értekezletek 3. évfolyam
13. kedd                    Szülői értekezletek 4. évfolyam
14. szerda                 Szülői értekezletek 5-6. évfolyam+fogadóóra
15. csütörtök             Szülői értekezletek 7-8. évfolyam+fogadóóra
23. péntek                 Hajós-bál
29. csütörtök             Nyíltnap felső tagozat

 

 

 

 

 

 

 

Ni csak! Mi készül?

 

Dió-nap


 

Nagy László: Dióverés című verse ihlette meg a 3.c osztály tanulóit egy októberi szombaton. Dió-napot tartottak, ahol: rengeteg diós csemegét kóstoltak, diós könyvjelzőt készítettek, verseket, mondókákat szavaltak, zenét hallgattak és énekeltek, diós figurákat alkottak, érdekes matematikai feladványokat oldottak meg. Beszélgettek a dió jótékony élettani hatásairól, mert „de jó a dió’.

Szuper nap volt, köszönjük a szülőknek a sok finomságot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Tenisz

 

2018. október 27-29 ig rendezték meg Budapesten az 1-es kategóriás HC -kupát, melyen iskolánk 7.a osztályos tanulója Kőszegi Dominik korosztályában U14-ben az 1. helyezést érte el.

 


Gratulálunk!

 

 

Kelemen Csaba Magyar Bajnok


2018. október 27-én Egerben került megrendezésre az Ippon Shobu Karate- do Magyar Bajnokság, melyen a gödöllői a Saino Se Hajós karatésai ismét sikeresen szerepeltek.

A legeredményesebb versenyzőnk Kelemen Csaba formagyakorlatban Magyar Bajnoki címet szerzett.

Kelemen Botond formagyakorlatban (kata) ezüstérmet szerzett.

Berényi Tamás ugyanebben a versenyszámban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Saino Se versenyzője volt még: Szatlóczki Vidos, aki remekül helyt állt a rendkívül erős mezőnyben.


Edző: Ács Tibor


Gratulálunk!


 

teljes hír »

Kenu

2018. 10. 19.    Szerkesztőség   

2018. szeptember 29-én került megrendezésre Faddomboriban a Kajak - kenu Országos Diákolimpia.

 

Iskolánk tanulóinak eredményei:


Zagyvai Áron Kenu 500 méter 7. Hely
Kenu 2000 méter 14. Hely

Zagyvai Borbála Kenu 500 méter 9. Hely
Kenu 2000 méter 9. Hely


Gratulálunk!

 

 

 

Manókert

 

A 2. b osztály munkáját dicséri a kis iskola udvarán felállított manóház és aprócska manókert, amit a tavalyi I. városi tündérkert építő versenyből mentettek át és újítottak fel.

Reméljük a manóknak jó helyük lesz a gyerekek között.

 


 

KiránduLÓs délután

 

1931. óta minden évben október 4-e, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje halálának napja egyben az állatok világnapja is. Assisi Szent Ferenc a legenda szerint értett az állatok nyelvén. Azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz bennünket, ebbe pedig az állatokat is beleértette.
Ez alkalomból iskolánk 7.b és 7.c osztálya látogatást tett az őrbottyáni Bottyán Equus Hungária Ló- és kutyaotthonba, a lovak "nyugdíjas otthonába".
Ez az alapítvány olyan lovakat ment, gondoz, s ad örökbe, akiket miután kiöregedtek a lovardai vagy sportmunkából, esetleg éppen emberi gondatlanság miatt szenvedtek maradandó sérülést, tulajdonosaik végső megoldásként vágóhídra küldték volna, mivel már nem hoztak hasznot számukra. A védencek sorsa sokféle, de egyben mégis megegyezik. Méltatlan körülmények közül menekítették ki őket gyakran rendkívül leromlott állapotban, és itt találták meg azt a szeretetteljes gondoskodást, szükség esetén állatorvosi ellátást, amitől korábbi gazdáik megfosztották őket.
"A látogatás nagyon megérintett mindannyiunkat; olyannyira, hogy kisebb csoportokba szerveződve önkénteskedést is vállaltunk, mellyel rendszeres segítséget szeretnénk nyújtani az ott élő állatoknak és gondozóiknak."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

teljes hír »

Határtalanul

2018. 10. 16.    Szerkesztőség   

 

Iskolánk 7. évfolyamos tanulói közül 44 fő vehetett részt egy erdélyi kiránduláson. Az Erdély népművészete című programra a Határtalanul! pályázaton nyert 2 464 000 Ft biztosította a költségeket. Az október 3-5. közötti út során a tanulók megtekintették a széki népművészet tárgyi emlékeit, megismerhették egy táncház keretében a széki négyes lépéseit. Válaszúton megnézték a Kallós Zoltán alapította néprajzi gyűjteményt, illetve kézműves foglalkozáson is részt vettek. Meglátogatták a bánffyhunyadi református templomot is, ahol megcsodálhatták a gyönyörű varrottasokat. A Sebes-Körös szurdokvölgyében és a Sárkányok kertjében tett kirándulások kapcsán a környék népmondáival ismerkedhettek meg a gyerekek. Nagyon élvezték a Mézgedi-cseppkőbarlangban tett látogatást is. A nagyváradi séta során megnézték a gyönyörű szecessziós palotákat is. A program nagyon izgalmas eleme volt a széki magyar iskola 7. osztályos tanulóival való találkozás. Bemutatták a mindennapjaikat, közösen fociztak a széki és a gödöllői gyerekek, a mi diákjaink átadták ajándékaikat is. Nagyon tartalmas, érzelmileg is sokat jelentő volt az Erdélyben eltöltött három nap.

 

 

 

Gyere velünk Londonba

 

Tisztelt Szülők!


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk, immár 4. alkalommal angliai tanulmányi kirándulást szervez diákjainak 2019. március 27-április 2. között.
Az utazásra azon 6., 7. és 8. évfolyamos diákok jelentkezését várjuk, akik tehetségesek az angol nyelvben, szeretnék nyelvtudásukat fejleszteni, továbbá betekintést nyerni az angol kultúrába.
Utazásunk fő célállomása London, de utazásunk során megtekintjük Cambridge és a Kenti grófság főbb nevezetességeit is.
A tanulmányi kirándulás során tanulóinkat londoni családoknál helyezzük el (2-3-4 fő/család), teljes ellátással. Az utazás során tranzitszálláson szállunk meg az oda- és a visszaút alatt (3 ágyas szobákban) önellátással.
Az utazás részvételi díja: 162.000 Ft (mely tartalmazza az utazás költségét, a teljes ellátást Londonban, a tranzitszállás díját Belgiumban, a belépődíjakat, és az idegenvezetést). Az útra Pecznik Éva tanárnőnél lehet jelentkezni az iskolában személyesen vagy e-mailen: pecznik.eva@gmail.com

 

 

teljes hír »