Fit Iskolafesték Program 2023

2023. 08. 31.    Szerkesztőség   

Beszámoló

Fit Iskolafesték Program 2023

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk pályázata kiválasztásra került a FitPlaster Hungary Kft. által meghirdetett Fit Iskolafesték Program (https://www.fitinfo.hu/fit-iskolafestek-program-bemutatasa/) nyertesei közé, mely alapján 300m2 beltéri falfelület egyrétegű festésére alkalmas FIT Prémium beltéri akril festéket, 50kg FIT Finish Pro beltéri készglettet és 300 m2 falfelület alapozásához elegendő FIT Propius-G mélyalapozó koncentrátumot juttattak el iskolánkba.

A támogatás segítségével sok alsós kisdiákunk osztálytermét tudtuk újra széppé, barátságossá tenni, elősegítve a gyermekek minél tisztább és rendezettebb környezetben történő fogadását, vidám tanévkezdését.

A nyári szünet kézenfekvő volt a munkálatok elvégzésére, a szülők és karbantartók áldozatos munkájával valósulhatott meg a termek kifestése.

Köszönjük a lehetőséget, reméljük a jövőben is több iskola tud részesülni hasonló felajánlásban a FitPlaster Hungary Kft. (www.fitinfo.hu) FIT Iskolafesték Programjának keretein belül.

 

Hálásak vagyunk a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola minden kisdiákja és dolgozója nevében, köszönjük FitPlaster Hungary Kft!

 

https://www.facebook.com/FitPlasterhungaryKft

 

teljes hír »

Nyári szünet

2023. 06. 30.    Szerkesztőség   


 

 

Nyári olvasmányok felsősöknek Adoryán Emese tanárnő ajánlásával:

 

Gimesi Dóra-Jeli Viktória-Tasnádi István: Időfutár sorozat

Mikó Csaba: A mutatványos

Böszörményi Gyula: Ambrózy báró esetei sorozat

Leiner Laura: Szent Johanna Gimi

Berg Judit-Polgár Judit: Alma

Berg Judit: Az őrzők

Berg Judit: Drifter

Berg Judit: A keresők

Kertész Erzsi: Panthera sorozat

Vida Gabriella könyvei

Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa

Wéber Anikó: Az ellenállók vezére (Abszolút töri sorozat)

Mészöly Ágnes: A királyné violája (Abszolút töri sorozat)

Kiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben (Abszolút töri sorozat)

Majoros Nóra: A néma táltos (Abszolút töri sorozat)

Zágoni Balázs: Szamos-parti Hollywood (Abszolút töri sorozat)

Fiala Borcsa ifjúsági regényei

Gárdonyi Géza: Egri csillagok (Nógrádi Gergely tollából. Klassz! sorozat kötete)

Jókai Mór: A kőszívű ember fiai (Nógrádi Gergely tollából. Klassz! sorozat kötete)

 

Ballagás

 

Kedves Ballagó Nyolcadikosok, kedves Szülők, kedves Kollégáim, kedves Vendégeink!

 

A percek jönnek, nem köszönnek, nem búcsúznak, tovább úsznak, nesztelenül ellebegve végtelenből végtelenbe. Hihetetlen, hogy megint eltelt egy év, és itt van újra a Ballagás. Az ünnep, mely minden tanév végén elérkezik, mindig ugyanúgy, és mégis mindig másképp.

 

Hihetetlen, hogy eltelt ez a nyolc év. A mi közös- szeretett, néha kicsit küzdelmes, de minden pillanatában varázslatos közös nyolc évünk.

 

A nyolcadikosokkal az imént végig jártuk az iskola termeit.
A kopott linóleumon otthagyták az utolsó lábnyomaikat, elbúcsúztak a sokat látott falaktól, vetettek még egy utolsó pillantást az iskolatársakra, a jól ismert zugokra, a zöld fotelra...

 

Néhány pillanatra "Nem mozdult semmi, csak az Idő ballagott időtlen útján a végtelenségnek, maga mögött hagyva a perceket, napokat, éveket.”

Kedves Ballagó Diákjaink! Tarisznyátok mélyére rejtettük az együtt töltött időnek az időtlen emlékét. Bármikor belenyúltok, találtok benne éppen elég szeretetet ahhoz, hogy akár életetek legnehezebb időszakát is átvészeljétek.

 

Az a osztály tarisznyájának alján Éva néni mese erdeje rejtőzik, ahol bármikor megbújhattok, ha az életetek során egy kis nyugalomra vágynátok. Közvetlenül ott van mellette Melinda néni térképe, amely segít majd eligazodni a világban.

 

A b osztályosok tarisznyájába belecsempésztük még Ági néni kicsi krétatábláját, amire mindig fel tudjátok írni, miért szép az a nap... Beleraktuk Adri néni nyugalmát, amellyel az idő múlását történelmi távlatokba helyezte.

 

A c osztály tarisznyájának mélyén ott lapul a Gombár Ági néni adta bölcsek köve, és Bea néni titkos receptje, melynek segítségével életetek grafitjából értékes gyémánt szilárdul.

 

Kedves Szülők!

Köszönjük szépen azt a bizalmat, amellyel kicsi Kincseiket nyolc évvel ezelőtt ránk bízták, igyekeztünk ezt meghálálni sok türelemmel, odafigyeléssel, olyan tudás megalapozásával, olyan értékek átadásával, amely kiállja majd az idők próbáját.

Köszönjük, hogy támogattak minket. Ha kellett sütit sütöttek, ha kellett osztálytermet, kerítést festettek, ha kellett, az egész csapatot a versenyre szállították… és külön köszönjük, hogy sosem kértek a téli szünetre ügyeletet.

 

Kedves Kollégáim!

Köszönöm, hogy ennyien fontosnak tartottátok, hogy jelen legyetek ma nyolcadikosaink ballagásán, hogy útravalóul annyi fontos gondolatot, tudást helyeztetek el a tarisznyájukban.

 

Kedves Ballagók!

Bucsi Mariann soraival búcsúzom és engedlek utatokra Benneteket:

„Minden, amit szeretettel teszel,
azok a helyzetek, amelyeket így teremtesz,
azok a döntések, amelyek alapja a szeretet,
azok mind jól lesznek elrendezve.
Cselekedj ezzel az erővel!”

Hajrá Hajós!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

teljes hír »

Atlétika

2023. 06. 19.    Szerkesztőség   

 

Gyurán Ádám, iskolánk tanulója újabb atlétikai eredménnyel büszkélkedhet. Az Atlétika Egyéni Pályabajnokság Diákolimpia Országos döntőjében 600 m síkfutásban a 6. helyen végzett.

 

További sikeres versenyzést kívánunk!

 

Gratulálunk!

 

 

Rajzverseny

 

Diákjaink korábban is többször bebizonyították, hogy a Hajósnak nincs lehetetlen. A CIB Bank által meghirdetett „Kedvenc helyem Gödöllőn” pályázatra egy nap leforgása alatt 26 gyermek 24 szebbnél szebb pályaművet alkotott.

 

A zsűrizést a Szépművészeti Múzeum kollégái végezték, melynek eredményeképpen az alábbi helyezéseket érték el diákjaink.

 

1. helyezett: Magyar Alíz (mozi)

2. helyezett: Kaczor Noel (vasút)

3. helyezett: Nagy Csenge (Fő tér)

 

Különdíj: Tiszárovits Hanna és Koncz Enikő (Sissi Fagyizó)

 

Az eredményhirdetés után a nyertes pályamunkák a bankfiókban kerültek kiállításra, melyeket június végéig lehet megtekinteni.

 

Gratulálunk!

 

teljes hír »

Robotika sikerek

2023. 06. 19.    Szerkesztőség   


Az EPAM e-Kids Coolest Projects Programozó és Robotépítő verseny nem a hagyományos értelemben vett „nyerteseket” hirdetnek, hanem a zsűri kategóriánként (és korcsoportonként) 1-1 „kedvencet” és az összes projektből egy „Abszolút kedvencet” választ.

„Ferencz Csaba, Garai Domonkos és Gombos Máté triója alkotja a ROBSZEM csapatát, akik Flower Shield projektjükkel a Hardware kategória kedvence címet és az Abszolút kedvenc kategóriát is behúzták! A projekt, ahogy a neve is mutatja, egy igen fontos témába vág, hiszen növényeink és környezetünk védelmét szolgálja, továbbá a fenntarthatóságra is felhívja a figyelmet. A ROBSZEM csapat prezentációja már-már Steve Jobs felkészültségét és karizmáját idézi, amit egy nagyon alapos kutatás előzött meg. A srácok igazán kitettek magukért, projektjük és csapatuk az Abszolút kedvencünk lett és izgatottan várjuk, milyen tervvel áll elő legközelebb a ROBSZEM csapata!”

 

Garai Domonkos egyénileg is indult az EPAM e-Kids versenyén, ahol a Scratch kategória győztese lett. Domonkos projektjével a Naprendszert varázsolta elénk, ezzel pedig elnyerte a Scratch kategória kedvence címet a Coolest Projects tavaszi fordulójában. Találhatunk hasonló szoftvereket, azonban Domonkos Solar_System_Observere magyar nyelvű, így mindenki elmerülhet az asztronómia világában. Igényes, csodásan kidolgozott tudományos projekt Domonkosé, akinek ezúton is gratulálunk!

 

 

 

 

Röplabda

 

Június első hétvégéjén került megrendezésre Miskolcon a Röplabda Országos Diákolimpia döntő, amire IV. korcsoportos lány csapatunk csodálatos elődöntős szerepléssel – iskolánk történetében először - kvalifikálta magát.

 

Az erős mezőnyben méltóképpen képviselték iskolánkat, városunkat és klubjukat, fantasztikus eredmény született, a lányok az ország 7. legjobb csapataként térhettek haza!

 

A csapat tagjai: Czigelédi Szonja, Dezső Szendile Dóra, Dezső Zille Boglárka, Heilmann Alexa Lilla, Hidvégi Dóra, Lábiscsák Lola, Lengyel Nóra Anna, Nagypál Natália, Szabó Emília, Szatmári Csenge Réka

 

Edzőjük: Horváth Kristóf

 

Testnevelő tanár: Verbói Zoltán

 

Gratulálunk!

 

32 Hajós érem /6 arany, 11 ezüst és 15 bronz/ Hevesen

 

Heves Város Sportcsarnokában 2023.06.03-án került megrendezésre a IX. Heves Kupa Ippon Shobu Karate Verseny. Az SKDUN Karate Szövetség Országos Bajnokságán a Saino Karate–Do Se és az Élteforrás-Do Hajós versenyzői az évad utolsó megmérettetésén nagyon szép eredményeket értek el, melyen 39 egyesület 276 versenyzője indult. Egyesületünk 31 indulóval nevezett a népes mezőnyben és az összetett csapatversenyben a 3. helyen végzett

Eredményeink:

Karakó Vivien /Életforrás-Do/ Kumite /küzdelem/ 1. hely, Kumite /csapat küzdelem/ 1. hely, Kata /formagyakorlat/ 3. hely, Kata /csapat formagyakorlat/ 3. hely

Tavaszi András Kumite /kötött küzdelem/ 1. hely és 2. hely, Kata /formagyakorlat/ 3. hely

Virág Levente: Kihon /alapiskola/ 1. hely, Kumite /kötött küzdelem/ 2. hely

Szklenár Samu Kata /formagyakorlat/ 1. hely, Kumite /küzdelem/ 2. hely

Kazi Dávid Kumite /kötött küzdelem/ 1. hely, Kata /formagyakorlat/ 5. hely

Magyarosi-Őrző Kincső: Kata /formagyakorlat/ 2. hely, Kumite /küzdelem/ 2. hely és 3. hely

Veres Adelina Julianna: Kumite /küzdelem/ 2. hely és 3. hely, Kata /formagyakorlat/ 4. hely

Csordás Laura Kumite /küzdelem/ 2. hely, Kihon /alapiskola/ 3. hely, Kata /formagyakorlat/ 5. hely

Csjernyik Géta: Csapat Kata/ formagyakorlat/ 2. hely, Kumite /küzdelem/ 3. hely

Képes-Harjay Sára: Csapat Kata/ formagyakorlat/ 2. hely, Kata /formagyakorlat/ 5. hely

Horváth Ádám Kata /formagyakorlat/ 3. hely, Kumite /küzdelem/ 3. hely

Sándor Zalán Kumite /kötött küzdelem/ 3. hely és 3. hely

Szűcs Franciska Csapat Kata/ formagyakorlat/ 2. hely

Orbán Bálint: Kumite /küzdelem/ 2. hely

Képes- Harjay Alma: Kumite /küzdelem/ 3. hely

Méhi Ákos: Kumite /küzdelem/ 3. hely

Ivaskó Domonkos: Kumite /kötött küzdelem/ 3. hely

Ecker Dániel Kumite /küzdelem/ 3. hely

Horváth Zsombor Kata /formagyakorlat/ 4. hely

Heilmann Hanga Kihon /alapiskola/ 4. hely

Kuti Zsombor: Kata /formagyakorlat/ 5. hely

Orbán Balázs Kumite /küzdelem/ 5. hely

Feicht Róbert Kata /formagyakorlat/ 5. hely

A csapat tagjai voltak: Szabó Illés, Zsigmond Áron, Aszalay Márton, Bakos Milán, Fodor Nikolett, Nomuuntushig Munkh-Orgil

Edző: Ács Tibor

Gratulálunk!

teljes hír »