Úszás

2018. 11. 14.    Szerkesztőség   

 

 

Iskolánk 6.a osztályos tanulója Erdélyi Gergely 2018. november 17-18-án a Duna Arénában megrendezett úszásversenyen az alábbi helyezéseket érte el.


200m mellúszás 2. helyezett
400m gyorsúszás 3. helyezett
100m vegyesúszás 3. helyezett
200m vegyesúszás 3. helyezett


Gratulálunk!

 

 

 

Floorball Diákolimpia

 

November elején kerültek megrendezésre a Floorball Diákolimpia megyei döntői. Intézményünk csapatai az I. és a II. korcsoport küzdelmeiben voltak érdekeltek. Az I. korcsoport versenye 2018. november 15-én Érden zajlott, a II. korcsoport csapatai 2018. november 14-én Szigethalmon küzdhettek meg egymással. Mindkét megmérettetésen a 4. helyen zártuk a tornát újonc csapatainkkal. Ez úton is köszönjük intézményünk alapítványának, hogy támogatta utazásunkat.

A csapat tagjai voltak:


I. korcsoport
Csukárdi Dávid, Hébenstreit Márton, Pete Tamás, Puskely-Haydn Bence, Turányi Norbert, Vöő Bátor Ignác

II. korcsoport
Benyó-Romero Santiago, Dusa Olivér, Hébenstreit Márton, Keul Zsombor, Tóth Zsombor, Veres ÁdámA csapatok felkészítő tanárai:
Szuhai Attila
Verbói ZoltánGratulálunk!

 

 

 

 

 

Skype-a-thon

 

Immár negyedik alkalommal rendezte meg 2018. november 13-14-én nemzetközi, digitális oktatási kezdeményezését a Microsoft.

Az esemény egy olyan oktatási Skype-maraton, ahol a résztvevők 10 millió mérföldnél is hosszabb túrát terveznek megtenni a virtuális térben. A november 13-án, helyi idő szerint reggel kilenckor Új-Zélandon startoló, és november 14-én öt órakor Seattle-ben záruló esemény többezer tantermet kapcsolt össze digitálisan, így sokezer diákot és tanárt hozott össze két napra.

A szervező és támogató cégek, szervezetek (Microsoft, ENSZ, WE) küldetése ezzel a projekttel az, hogy világszerte segítsék a különböző kultúrák, értékek közvetítését. A program fő célja pedig az, hogy a Föld világháború sújtotta faluiban segítse és támogassa a rászoruló gyerekek minőségi oktatását, ami az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődésének 4. célja is egyben. Minden 400 virtuális mérföldet megtéve a Microsoft biztosítja az oktatási forrásokat egy-egy rászoruló gyermek számára.

A Hajós iskola idén első alkalommal, 4 tanórával vett rész ezen az eseményen, és összesen 9104,83 mérfölddel (14 652,8 km) járult hozzá a program célkitűzéseihez (a résztvevők összesen 23,629 665 mérföldet tettek meg). Köszönjük a felejthetetlen élményeket az indiai (New Delhi) jóga, tánc és zenei bemutatót tartó (hátrányos helyzetű) diákoknak, Molly kutyának és tűzoltó gazdijának Arknasas-ból (USA) a tűzbiztonsági bemutatót, és európai szomszédainknak Horvátországból és Szerbiából az izgalmas és vicces kérdezz-felelek játékokat, kötetlen beszélgetéseket.


Ne felejtsétek, a világ csak egy kattintásnyira van!

  

 

 

 

« vissza