NTP pályázat

 

 

GeoHajósAz idei tanévben is a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskolában Veibel Erika, Varanka-Farkas Katalin és Orbán-Sántha Réka vezetésével matematikai és digitális kompetenciafejlesztő, tehetséggondozó szakkör működött, ahol lelkes hetedikes diákok kis csoportja a GeoGebra matematikai szoftverrel ismerkedett.
A szakkör elektronikai eszközigényét illetve anyagi hátterét a Nemzeti Tehetség Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől nyert 1 300 000 Ft pályázati összeg jelentette.
A szoftver a matematika számos területén – függvényábrázolás, egyenletek és egyenlőtlenségek megoldása, sík- és térgeometriában - nyújt segítséget a diákoknak.
A program keretében egy kétnapos kirándulásra is sor került, a Miskolci Egyetem Analízis Tanszéke látta vendégül a diákokat.
A program egy témanappal zárult, ahol a szakkörön résztvevő diákok bemutatták a szoftver használatát, elkészült munkáikat, élménybeszámolót tartottak a tanulmányi kirándulásról.