Kenu

2018. 10. 19.    Szerkesztőség   

2018. szeptember 29-én került megrendezésre Faddomboriban a Kajak - kenu Országos Diákolimpia.

 

Iskolánk tanulóinak eredményei:


Zagyvai Áron Kenu 500 méter 7. Hely
Kenu 2000 méter 14. Hely

Zagyvai Borbála Kenu 500 méter 9. Hely
Kenu 2000 méter 9. Hely


Gratulálunk!

 

 

 

Manókert

 

A 2. b osztály munkáját dicséri a kis iskola udvarán felállított manóház és aprócska manókert, amit a tavalyi I. városi tündérkert építő versenyből mentettek át és újítottak fel.

Reméljük a manóknak jó helyük lesz a gyerekek között.

 


 

KiránduLÓs délután

 

1931. óta minden évben október 4-e, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje halálának napja egyben az állatok világnapja is. Assisi Szent Ferenc a legenda szerint értett az állatok nyelvén. Azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz bennünket, ebbe pedig az állatokat is beleértette.
Ez alkalomból iskolánk 7.b és 7.c osztálya látogatást tett az őrbottyáni Bottyán Equus Hungária Ló- és kutyaotthonba, a lovak "nyugdíjas otthonába".
Ez az alapítvány olyan lovakat ment, gondoz, s ad örökbe, akiket miután kiöregedtek a lovardai vagy sportmunkából, esetleg éppen emberi gondatlanság miatt szenvedtek maradandó sérülést, tulajdonosaik végső megoldásként vágóhídra küldték volna, mivel már nem hoztak hasznot számukra. A védencek sorsa sokféle, de egyben mégis megegyezik. Méltatlan körülmények közül menekítették ki őket gyakran rendkívül leromlott állapotban, és itt találták meg azt a szeretetteljes gondoskodást, szükség esetén állatorvosi ellátást, amitől korábbi gazdáik megfosztották őket.
"A látogatás nagyon megérintett mindannyiunkat; olyannyira, hogy kisebb csoportokba szerveződve önkénteskedést is vállaltunk, mellyel rendszeres segítséget szeretnénk nyújtani az ott élő állatoknak és gondozóiknak."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« vissza