Judo

2019. 04. 05.    Szerkesztőség   

 

Krakóczki Máté 5. a osztályos tanulónk 2019. április 07-én Cegléden megrendezett" Diák A- és B- korcsoportos Magyar Kupán", Diák A korosztályban, súlycsoportjában bronz érmet szerzett.

 

Gratulálunk!


 

Riporterverseny

 

2019. április 4-én rendezte meg Iskolánk a hagyományos városi riporterversenyét, amelyen hét iskolából 16 tanuló vett részt. Az idei vetélkedő szlogenje: Jubileum – Retro - Anno volt, utalva arra, hogy ebben a tanévben ünnepli az iskola fennállásának 45. évfordulóját. Ebből az alkalomból a riportalanyok is az iskola régi tanárai voltak. A nagyon jó hangulatú, színvonalas versenyen hat tanulót jutalmazott a zsűri: I. helyezett lett Papp Panna Abigél (Premontrei Szent Norbert Gimnázium), a két II. helyezett Bosánszky Blanka (Petőfi Sándor Általános Iskola) és Bors Lili (Premontrei Szent Norbert Gimnázium). Míg harmadik helyezést szintén két versenyző ért el: Németh Ajsa (Református Líceum) és Ujvári Marcell (Hajós Alfréd Általános Iskola). Különdíjat kapott Zimányi Benedek (Damjanich János Általános Iskola). Minden díjazott tanuló megkapta a Királyi Kastély és a Városi Múzeum különdíját, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy bepillantást nyerjenek a Szolgálat munkájába.

 

 

 

 

 

Herman Ottó

 

Iskolánk 6.c osztályos tanulói Nagy Boglárka és Bagó Bence természetismeret tantárgyból bejutottak a Herman Ottó tesztverseny országos fordulójába.

 

Tanáruk: Postás Beáta

 

Gratulálunk!

 

 

Tanulmányi kirándulás Angliában

 

Iskolánk tanulói nyolc napos tanulmányi kiránduláson vettek részt Angliában. A változatos programok között szerepelt London nevezetességeinek megismerése, a híres egyetemi város, Cambridge felfedezése, valamint barangolás az Anglia egyik gyöngyszemének számító Leedsi kastélyban. Az utazás során a diákok bepillantást nyerhettek a szigetország mindennapjaiba is, hiszen angol családoknál szálltak meg, ahol gyakorolhatták az angol nyelven való kommunikációt. Mindemellett megismerkedtek Shakespeare színházával, a Globe-bal, ahol egy interaktív foglalkozás keretében a Rómeó és Júlia című darab egy részletét is eljátszották. Londonban bejárták a British Múzeumot, történelmi és kortárs hírességekkel szelfizhettek Madame Tussauds panoptikumában, vásárolhattak a híres Oxford Street-en és sétálhattak a Temze partján a közel ezer éves Westminster apátság előtt.


Köszönet Éva néninek a szervezésért.

 

    

 

 

 

 

  

« vissza