Igazgatói búcsúzó

2021. 06. 08.    Szerkesztőség   

 

Tanévünk legszebb ünnepén nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm végzős diákjainkat, az őket ballagtató osztályfőnököket, a gyermekeikre joggal büszke szülőket, és meghívott kedves vendégeinket.

 

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”

 

Már napok óta cseng a fülemben ez a Tamási Áron gondolat az Ábel Amerikában című regényből. A könyvespolcról levéve a kötetet és elmerülve az olvasásban, jöttem rá, hogy ez az az üzenet, amelyet veletek is meg kell osztanom, Kedves Ballagó Diákok.

Ti most készültök új utakra, célokat tűztetek ki magatok elé. Újabb és újabb tanulmányokba kezdtek azért, hogy megtaláljátok a választ arra, mi a dolgotok, hol a helyetek a világban. Az üzenet arról is szól, hogy ne féljetek nekivágni az ismeretlennek, legyetek bátrak, ne tartson vissza félelem vagy túlzott aggodalom. Ez a ballagás, ez az ünneplő vendégsereg, a gyönyörű virágok, a feldíszített iskola, de még a ragyogó napsütés is arra biztat benneteket, hogy itt az idő elindulni.

 

Kedves Ballagó Ifjak!

Tudom, hogy képesek lesztek az előttetek álló feladatokat megoldani, a tehetségeteket kamatoztatni, és a céljaitokat megvalósítani, képesek lesztek otthonra találni. Otthonra fogtok találni. Ezzel a tudattal, és teljes lelki nyugalommal kell elindulnotok. Tudnotok kell, hogy van egy hely, ahol várnak vissza benneteket, hogy nemcsak gyökeret vesztve sodródtok a nagyvilágban.

Az üzenet szerinti otthont sok mindenben megtalálhatjátok. Valóban jelenthet egy földrajzi helyet, egy épületet, ahová érzelmek, emlékek kötnek. De jelenthet olyan munkát, hivatást, amiben kiteljesedhet a tehetséged, amiben szárnyalni tudsz. És jelenthet olyan közösséget, ahol szeretetben élhetsz, ahol biztonságra lelsz.

 

Kedves Szülők!

Nagyszerű évfolyamot indítunk most el a középfokú iskolákba. A 89 diákunk közül 56-an gimnáziumban, 30-an technikumban és 3-an szakképző iskolában tanulnak tovább.

Ez nagyon szép teljesítmény! Gratulálok Önöknek is.

Tisztelettel köszönöm iskolánknak nyújtott segítségüket, amelyet lehetetlen most itt felsorolni.

Önök közül nagyon sokan példaértékű támogatói voltak az osztályközösségeknek, az iskolai programoknak. Hálásan köszönöm bizalmukat, hiszen nyolc esztendővel ezelőtt Önök a legdrágább kincsüket hozták el iskolánkba. Mára ifjakká váltak, és most őket ünnepeljük.

Tudjuk, még nem engedhetik el a kezüket, szükségük van a támogatásukra, neveljék őket továbbra is szeretetben, hogy boldog, kiegyensúlyozott felnőttekké, jó emberekké, jó magyarokká váljanak és otthonra találjanak.

 

Kedves Fiúk és Lányok!

Búcsúzóul szeretném nektek elárulni, hogy mi pedagógusok csak a szépre fogunk emlékezni, legalábbis minden emlék megszépül számunkra. És ez fokozottan igaz az iskolaigazgatókra.

Történelmet írtatok a Hajósban azzal, hogy a tablótok elsőként került ki a zsibongó falára arra várva, hogy majd a megépülő új iskolánkban is otthonra találjon. És az én szívemben is különleges helyre kerültetek azzal, hogy hozzátok szólt az utolsó, a 20. ballagási búcsúzóm itt a Hajósban. Kívánom nektek, hogy életetek meglepetései kedvesek és jók legyenek, hogy gyönyörű otthonokra leljetek.

 

Isten veletek!

 

2021. június 12.

 

 

 

Díjazottak:

 

 

Gödöllő - az év tanulója:

 

Barbieri Glória 8.a, Stumpf Dorka 8.b, Kiss Bence 8.d

 

Hajós Jó tanuló, jó sportoló:

 

Szabó Lilla 8.a, Berényi Tamás Ákos 8.b

 

Hajós Talentum cím (8 évig kitűnő):

 

Hrncsár Hanna Boróka 8.a, Császár Arzén 8.b, Mihajlovic Emma 8.b, Stumpf Dorka 8.b,
Naár Laura 8.c, Kovács Edina 8.d

 

Hajós díj:

 

Barta Balázs 8.a, Erdélyi Gergely Máté 8.a, Makádi Liliána 8.a, Gyuricza Emma 8.b, Mikus Nina 8.b, Timár Vivien 8.b, Valachi Levente 8.b, Farkas Eszter 8.c, Nagy Boglárka Réka 8.c, Fogl Adina 8.d, Ibri Ilyas 8.d, Tajti Barnabás 8.d

 

Gyermekeinkért díj:

 

Maczali Beáta (szülő), Tóth Katalin (szülő)

 

 


 

 

 

Pedagógus napi elismerés

 

 

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy pedagógus nap alkalmából az emberi
erőforrások minisztere Apáczai Csere János-díjjal tüntette ki igazgatónkat,

 

                                               Zmák Júliát.

 

A rangos szakmai elismerést 2021. június 7-én a Vigadóban vehette át.

 

Az iskola nevelőtestülete és diáksága nevében szeretettel gratulálunk!

   
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Röplabda sikerek

 

 

Dezső Zille Boglárka 5.a és Dezső Szendile Dóra 6.b osztályos tanulóink a 2021. június 5-én, Szombathelyen megrendezett 2020/2021 évi Őryné Mérő Nóra Leány U13 Országos Mini Bajnokság II. osztályú döntőjén a Gödöllői RC csapatával 3. helyezést ért el.

 

A korosztályos versenyen induló 39 csapat közül a gödöllői együttes bejutott a legjobb 9 közé. A szombati országos döntőben pedig kimagasló játékkal az UTE és a Veszprém legyőzésével megszerezte a dobogó harmadik helyét.

 

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

Honismereti Tanulmányi Verseny

 

Turai Csenge Laura 4.a osztályos tanulónk az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyen Megyei II. és Országos III. helyezés ért el.

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

Pataktisztítás 6.b módra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« vissza