„Digitális Szuperhős videópályázat” a tavaszi karantén alatt

2020. 11. 09.    Szerkesztőség   

 

A Da Vinci TV csatorna médiaszolgáltatója és Magyar Telekom Nyrt. közösen meghirdettet országos alkotói pályázatot hirdetett 2020. április 7. – szeptember 18-a között a 7-13 éves tanulók részére. A pályázatban olyan alkotásokat vártak, amelyek olyan történetet kell bemutassanak, amelyben bizonyítják, hogy digitális szuperképességüket egy jó cél érdekében használják: ezzel a képességükkel segítenek vagy örömet okoznak családjuknak, közösségüknek, tágabb környezetüknek.

 

Ferencz Csaba 4. c. osztályos tanuló a korcsoportjában I. helyezést ért el.

 

Egy olyan fehér botot készített újrahasznosított anyagokból, amely a gyengén látókat és a vakokat segíti az önálló közlekedésben. Ehhez segítségül hívta az Arduino mikrokontrollert, ultrahang szenzort, Piezzo csipogót és az mBlock programozási nyelvet. Ezek összegyúrásával a SZEMBOT született meg. A robot a következő képpen működik: az ultrahang szenzorok mérik a BOT útjában lévő akadályok távolságát. Ha az akadály távolsága kisebb, mint harminc centiméter, a csipogók sípoló hanggal jelzik ezt.

 

https://www.facebook.com/groups/DaVinciTanar/permalink/698754217686809/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÁJÉKOZTATÁS

 

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket arról, hogy iskolánk 8.a osztályában 2020. november 13-20. között digitális munkarendet rendeltek el, egy diákunk Covid fertőzöttségének gyanúja miatt.

 

A többi osztályban zavartalanul folyik a tanítás. A felső tagozatos tanulóktól tanórákon is kérjük a maszkviselést, amennyiben az előírt távolság nem tartható.

 

Ismételten kérem Önöket, hogy csak egészségesen engedjék a gyerekeket iskolába, és kontaktként való érintettség esetén is tartsák otthon őket.

 

Kérem, hogy figyeljenek minden eddig kicsinek tartott tünetre, mert a gyerekek lehetnek csak hordozók is, és gondolnunk kell a felnőttek védelmére is.

 

Mindannyian szeretnénk gyermekeinket biztonságban tudni, ezért fontos, hogy eredményesen működjünk most is együtt.

 

 

Zmák Julianna Borbála

Intézményvezető

 

 

 

 

 

Motorsport

 

Turányi Norbert 4.a osztályos tanulónk a Nemzeti Motoros Endurosport Bajnokságban kiváló eredményeket ért el. 2020.10.10-én Pécsen, 2020.10.24-én Piliscséven mérettették meg magukat a versenyzők, Norbi mindkét helyszínen 3. helyezést ért el.

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« vissza