Határtalanul

2018. 10. 16.    Szerkesztőség   

 

Iskolánk 7. évfolyamos tanulói közül 44 fő vehetett részt egy erdélyi kiránduláson. Az Erdély népművészete című programra a Határtalanul! pályázaton nyert 2 464 000 Ft biztosította a költségeket. Az október 3-5. közötti út során a tanulók megtekintették a széki népművészet tárgyi emlékeit, megismerhették egy táncház keretében a széki négyes lépéseit. Válaszúton megnézték a Kallós Zoltán alapította néprajzi gyűjteményt, illetve kézműves foglalkozáson is részt vettek. Meglátogatták a bánffyhunyadi református templomot is, ahol megcsodálhatták a gyönyörű varrottasokat. A Sebes-Körös szurdokvölgyében és a Sárkányok kertjében tett kirándulások kapcsán a környék népmondáival ismerkedhettek meg a gyerekek. Nagyon élvezték a Mézgedi-cseppkőbarlangban tett látogatást is. A nagyváradi séta során megnézték a gyönyörű szecessziós palotákat is. A program nagyon izgalmas eleme volt a széki magyar iskola 7. osztályos tanulóival való találkozás. Bemutatták a mindennapjaikat, közösen fociztak a széki és a gödöllői gyerekek, a mi diákjaink átadták ajándékaikat is. Nagyon tartalmas, érzelmileg is sokat jelentő volt az Erdélyben eltöltött három nap.

 

 

 

Gyere velünk Londonba

 

Tisztelt Szülők!


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk, immár 4. alkalommal angliai tanulmányi kirándulást szervez diákjainak 2019. március 27-április 2. között.
Az utazásra azon 6., 7. és 8. évfolyamos diákok jelentkezését várjuk, akik tehetségesek az angol nyelvben, szeretnék nyelvtudásukat fejleszteni, továbbá betekintést nyerni az angol kultúrába.
Utazásunk fő célállomása London, de utazásunk során megtekintjük Cambridge és a Kenti grófság főbb nevezetességeit is.
A tanulmányi kirándulás során tanulóinkat londoni családoknál helyezzük el (2-3-4 fő/család), teljes ellátással. Az utazás során tranzitszálláson szállunk meg az oda- és a visszaút alatt (3 ágyas szobákban) önellátással.
Az utazás részvételi díja: 162.000 Ft (mely tartalmazza az utazás költségét, a teljes ellátást Londonban, a tranzitszállás díját Belgiumban, a belépődíjakat, és az idegenvezetést). Az útra Pecznik Éva tanárnőnél lehet jelentkezni az iskolában személyesen vagy e-mailen: pecznik.eva@gmail.com

 

 

 

 

 

 

« vissza