Tisztelt Szülők!

2015. 07. 01.    Szerkesztőség   

 

A Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola évnyitói

2015. augusztus 31. hétfő 1800 Török Ignác utca 7. (alsó tagozat)

2015. szeptember 1. kedd 800 Légszesz utca 10. (felső tagozat)

 
A tanulók a tankönyvcsomagokat az első tanítási napon, osztálytermükben osztályfőnökeiktől vehetik át.
 
 
 
 
Tájékoztatkuk Önöket, hogy 2015. szeptember 1-jén kedden az első tanítási napon a felső tagozatos (5-8. évf) osztályokban a tanítás 12:45-ig tart.
 

 
Az első héten a menzát igégylő tanulók csak ebédet kapnak és a tanulószobásoknak 16 óráig tartunk ügyeletet.
 
 

 
 
Álláshirdetés
 
Tanítók jelentkezését várjuk határozott idejű megbízásra
Tel: 06 20 432 76 18
 
 
 

Ügyelet

Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola
nyári szüneti ügyeleti rendje
szerdai napokon 8 – 12 óra között
telefonszám: 06-28-430-773

e-mail: g.hajosa@invitel.hu

 
 
 
 
Kötelező olvasmányok a nyárra:
 

5. évfolyam: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk
6. évfolyam: Gárdonyi Géza: Egri csillagok
7. évfolyam: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

                    Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője
8. évfolyam: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig


 
 
Rebeka és Ádám Izraeli útja

Az elmúlt héten Izraelbe utazhattunk el, Gödöllő testvérvárosába Beit Arye-ba. Egy hét fős csoporttal indultunk útnak, városunk képviselőiként. A csoport tagjainak ez az út egy jutalom volt.
Beit Arye-ba érve elindultunk a családokhoz, ahol kicsit megismerkedtünk, majd este az ottani gyerekek adtak egy koncertet. A második napon Jeruzsálembe mentünk. Voltunk a síratófalnál és megnéztünk pár nagyon szép templomot. A nap végén nem a családoknál aludtunk, hanem egy hotelban, ami sivatagban volt. A harmadik napon felmentünk megnézni egy ókori várost, Masada volt a neve. Itt nagyon gyönyörű kilátásban volt részünk. Utána visszamentünk a hotelba. Fürödtünk egy kicsit a medencében, majd elindultunk a Holt-tengerhez. Nekem ez volt az egyik legnagyobb élmény. Ennek a tengernek olyan sós a vize, hogy nem lehet benne elsüllyedni, sőt arra kellett nagyon vigyáznunk, hogy ne menjen víz a szemünkbe. Egy jó fürdőzés után, indultunk vissza a családokhoz. Este az egyik családnál volt egy buli, ahol kaptunk egy gyönyörű bögrét, ezen volt egy fotó rólam és az izraeli barátomról. Harmadik napon a Galileai-tengerhez mentünk el. Itt megnéztünk egy templomot és utána szerettünk volna fürdeni a tengerben, de sajnos nem tudtunk, mert nem adták meg rá az engedélyt. Az utolsó éjszaka szintén egy hotelban aludtunk. Az utolsó nap először megnéztünk egy filmet, aminek a végén volt egy Kvíz játék is, a fiúk és a lányok között (a fiúk nyertek). Utána mentünk megnézni a várost. Nagyon gyönyörű volt és finom izraeli édességeket, fűszereket is lehetett itt kapni. Egyébként Izraelben minden sokkal drágább, ezt akkor vettük észre, amikor ettünk két gombóc fagylaltot és 1400ft volt. A rövid városnézés után elindultunk a Földközi-tengerhez. Szintén itt is gyönyörű volt a kilátás. Az egyik barátom, Marci még egy pálmafára is föl akart mászni, de sajnos nem sikerült neki. Ezek után visszaindultunk Beit-Arye-ba, ahol elbúcsúztunk egymástól. A polgármester is tartott egy rövid beszédet, majd utána mi is mondtunk néhány szót. Elköszöntünk új barátainktól és családjuktól, majd elindultunk a repülőtérre. Magyar idő szerint 11 órakor értünk a reptérre, ahol már vártak a szüleink. Mi is elbúcsúztunk egymástól, majd hazaindultunk.
Nagyon jó és izgalmas élményekben volt részünk ezalatt az egy hét alatt. Sok kedves emberrel ismerkedtünk meg és nagyon sok szép helyre eljuthattunk. Egy életre szóló élmény volt számunkra ez az egy hét.


 
 
Strandröplabda

 

Június 25-26-án rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetség a strandröplabda országos döntőjét Hajdúnánáson.  A lányoknál 17 csapat indult a IV. korcsoportban. Az utolsó két találkozót megnyerve a 11. helyezést szereztük meg, amely ebben a korosztályban nagyon dicséretes eredmény.
A csapat tagjai:

Barta Karolina (7.a), Farkasinszki Fruzsina (8.a), Szabó Dóra (8.a), Stollár Szonja (5.a)


Testnevelő: Szabados István

 

teljes hír »

Országos Triatlon Diákolimpia

2015. 06. 10.    Szerkesztőség   


2015. június 15-én megrendezésre került Szegeden az Országos Triatlon Diákolimpiai döntő. Iskolánkat 3 tanuló képviselte az országos versenyen ahova a Pest megyei selejtezőből jutattak tovább és az ország legjobbjaival versenyeztek.


Zsemle Hanna 1.a osztályos tanuló az I.-es korcsoportban fiatalabbként remek teljesítménnyel a 12. helyezett lett.

Bálványos Szilárd 4.a osztályos tanuló a II. korcsoportban 13. helyezést szerezte meg.

Lauber Tardos 6.b osztályos tanuló a III. korcsoportban az amatőr kategóriában kiváló versenyzéssel 3. helyezéssel állhatott dobogóra.

 


Gratulálunk az eredményeikhez!

 

Ballagás

 

Tanévünk legnagyobb ünnepén nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm
végzős diákjainkat,
az őket ballagtató osztályfőnököket,
a gyermekeikre joggal büszke szülőket,
meghívott vendégeinket!

Tisztelt Ünneplő Közösség!

Már biztosan ismerik a sokat utazó, végül Amerikába emigráló, de mindig a gyökereit kutató Márai Sándor gondolatait az utakról:
„Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol. Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek. Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek, melynek segítségével elmehetünk a hivatalba vagy kedvesünkhöz vagy a rikkantó tavaszi erdőbe.

Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nem csak mi haladunk az utakon, az utak is haladnak velünk. Az utaknak céljuk van. Minden út összefut végül egyetlen közös célban. S akkor megállunk és csodálkozunk, tátott szájjal bámészkodunk, csodáljuk azt a rejtelmes rendet a sok út szövevényében, csodáljuk a sugárutak, országutak és ösvények sokaságát, melyeken áthaladva végül eljutottunk ugyanahhoz a célhoz.
Igen, az utaknak értelmük van. De ezt csak utolsó pillanatban értjük meg, közvetlenül a cél előtt.”

Kedves Ballagó Diákok!

Emlékszem az első évnyitótokra, az óvodából érkezett „kicsikre”, eltelt nyolc év és lám 14 éves ifjak lettetek! Az eddig tartó úton rengeteg élménnyel, sok tudással gazdagodott életetek. A tegnapi bankett műsora és produkciója azt igazolta, hogy nagyon jól összekovácsolódott ez a fantasztikus évfolyam.
Most mégis szerteágaznak útjaitok. Biztosan azt is érzitek, hogy az út túlságosan is gyorsan fogyott el. Még maradtak ki nem használt lehetőségek, hogy még meg kell szerezni néhány gólt vagy kosarat, gyorsabban futni vagy úszni, talán még lehetne jobb év végi osztályzatot szerezni és megtanulni még néhány verset.

Ne aggodalmaskodjatok! A lehetőségek ott lesznek a középiskolában is.

Tudom, ott is jól fogtok teljesíteni. Nagyon kiváló évfolyam vagytok. Ti már tudjátok, hogy a sikerért, a tudásért mindig meg kell dolgozni.
Nagyon büszkék vagyunk rátok.
Közületek 59-en gimnáziumba, 16-an szakközépiskolába és 5-en szakiskolába nyertetek felvételt. Érettségit adó középiskolában tanul tovább az évfolyam 94%-a. Gratulálok!

A csoda ott van bennetek. Tudjatok róla! Tanulmányaitok során igyekezzetek megérteni mindent, de egy-egy területen mélyedjetek el az átlagosnál jobban! Ettől lesztek egyediek, érdekesek. Sose legyetek szürke átlagemberek!
Ti vagytok a 41. évfolyam itt a Hajósban, amely továbbhalad az úton. Az iskolaalapítóknak, a falakat élettel megtöltő diákoknak, pedagógusoknak és a támogató szülői közösségnek köszönhető, hogy ma is van mire építenünk.
A nálunk végzett diákok száma ma már a 4000-et is meghaladja. Nincs olyan utca Gödöllőn és nincs olyan földrész a Világon, ahol ne élne régi tanítványunk. Életükből, sikereikből erőt meríthetünk. Mindegyikük tudja, mit jelent az iskola és mire figyelmeztet Wass Albert gondolata:
„Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.”


Tisztelt Szülők!

Az eltelt nyolc év alatt egy közös ügyön munkálkodtunk. Az iskola és a szülői ház ezen közös fáradozása – tudom – nem volt hiábavaló. Ezt gyermekeink élete igazolni fogja.
Kívánom, legyen erejük saját életükkel példát mutatni számukra. Neveljék őket továbbra is szeretetben, hogy boldog felnőttekké, jó emberekké, jó magyarokká váljanak.
Tisztelettel köszönöm iskolánknak nyújtott segítségüket, amelyet lehetetlen felsorolni. Önök közül nagyon sokan példaértékű támogatói voltak az osztályközösségeknek, a sport csoportjainknak, programjainknak és aktív tagjai a Szülői Közösségnek.
Köszönöm.

Kedves Fiúk és Lányok!


Öröm tölti el szívemet, ahogy most látlak benneteket.
Virágcsokrokkal a kezetekben, csillogó szemekkel, még utoljára így együtt.
Ragyogjatok mindig így!

Én bízom abban, hogy meg fogjátok sokszorozni a törődést és szeretet, amelyet ebben az iskolában, a Hajósban kaptatok. Tudom, az itt eltöltött idő nyomot hagyott lelketekben és értelmetekben is.
Higgyétek el, csak a jóra fogok emlékezni, hiszen nem az a fontos, hogy a bizonyítványaitokba beírtuk „ az általános iskolai tanulmányait befejezte”, hanem az a fontos, hogy milyenekké váltatok amíg idáig eljutottatok, hogy most milyen úton indultok el, hogy milyen példát mutattok az utánatok érkező hajósos diákoknak.

A Hajós iskola pedagógusai nevében kívánom nektek, hogy ne tévedjetek el a felnőtté válás útján, hogy az életetek meglepetései kedvesek és jók legyenek.
Útjaink, hamarosan elválnak, de hiszek benne, hogy hamarosan valahol ismét keresztezni fogják egymást.
Kassák Lajost idézve „Aki elment, az elment, de aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen.”

Megnyugtatásként ugyanezt a gondolatot a Republic együttes néhány sorával ajánlom nektek az útra.


„Elbúcsúzom, de ott leszek,
Ahol a szél zúg, a nap nevet.
Elbúcsúzom, de itt marad
Belőlem néhány pillanat.”

Hiányozni fogtok.
Jó utat!

 

 

Tesztverseny

 

A Herman Ottó tesztverseny Országos döntője 2015. június 7-én, Budapesten a Műszaki Egyetemen került megrendezésre.

 

Legeredményesebb tanulóink:

 

3. helyezett Kurják Szabolcs (4.b)
Felkészítő tanára: Szabóné Németh Ágnes

 

5. helyezett Magyari Ákos (3.a)
Felkészítő tanára: Bujtás Lászlóné

 

Gratulálunk!

 

 

A tanév hátralévő programjai:

 

13. szombat          Ballagás 930
15. hétfő               DÖK nap
20. szombat         Tanévzáró ünnepély 900

A nyárra ajánlott programokat, táborokat a Programajánlataink címszó alatt találják.

 

2015. június 15-én, hétfőn a talált tárgyak kihelyezésre kerülnek a Légszesz úti főépület alsó zsibongójában.

 

teljes hír »

Mountain Bike Diákolimpia

2015. 06. 04.    Szerkesztőség   

 
Hétvégén a Veszprémben megrendezett Országos Mountain Bike
Döntő versenyen iskolánkat több tanuló képviselte, dicsőséget szerezvén.

U9 fiú kategória
2. hely- Kiss István (1.a)

U9 lány kategória
1. hely - Kiss Nikoletta Bettina (1.a)

U11 fiú kategória
2. hely - Rónay Bálint (2.b)
8. hely - Kiss Vince Dániel (2.c)

U13 lány
2. hely - Bukovácz Anna (4.a)

 

Gratulálunk!

 

 

TEHETSÉGEK ÉS CSALÁDOK NAPJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peace Run békefutás emléklapja

 

 

 

 

 

 

teljes hír »